Tarte flambée met spek, ui en rösti
15 min bereidingstijd
15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Rol het deeg uit en leg de lappen op het meeverpakte bakpapier op de bakplaten.
- Roer de crème fraîche los met de mayonaise. Rasp de kaas en schep door het roommengsel. Strijk de room uit over de deegbodems.
- Snijd de uien in dunne halve ringen. Verdeel de uienringen met de spekblokjes over de room. Bestrooi met de bevroren rösti en peper naar smaak.
- Bak de tarte flambée in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Hak de peterselie fijn. Bestrooi de tarte flambée uit de oven met de peterselie.
- In Parijse brasserieën staat deze klassieker uit de Elzas steevast op de kaart. Bij ons is-ie beter bekend als flammkuchen: een dunne lap brooddeeg bestreken met crème fraîche en belegd met uien en spek. Rösti en gruyèrekaas zorgen voor een extra volle smaak.
- Tip: Maak voor een feestje verschillende tartes flambées. Vervang voor de visliefhebber de spekblokjes door gerookte zalmreepjes en voor vegetarische gasten door plakjes champignon.
- Variatietip: Bestrooi niet met rösti maar met ½ verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (zak à 450 g).
- Tip: Neem truffelmayonaise voor een extra feestelijke variant.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 375 kcal
- 18 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 38 g koolhydraten
- 14 g eiwit
- 2 g vezels
- 2,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen